Bio

Deze geroutineerde liveband bestaat dit jaar (2020) 7 Jaar!

De band vind zijn oorsprong in 2013 als ‘founder’ Freddy (guit/voc) frontman Marten-Jan (voc/acc guit) vraagt om in zijn band te komen zingen. Marten-Jan heeft dan al vaker samengewerkt met Ronald (bas), Wilfried (guit/voc) en Jasper (keys) in gelegenheidsformaties en in de studio. Freddy (guit/voc) en Edwin (drums/voc) kennen elkaar ook van eerdere muzikale samenwerkingen.

Na de zomer van 2013 bereidt de band zich voor op hun eerste optreden in Lonneker bij Café Sprakel op 28 september van dat jaar. Het repertoire is nog pril maar de toon wordt gezet op die avond en er staan al 23 liedjes op het programma. Het gaat om songs waarbij alle bandleden zich comfortabel voelen en waarbij de focus ligt op de sound van de band. Nummers van o.a. Alan Parsons, John Mayer, Joe Bonamassa, The Little River Band, U2, 3 Doors Down, Goo Goo Dolls, Pearl Jam en Metallica prijken bij dit eerste optreden al op de setlist en een groot deel ervan staat daar nog steeds op.
In hetzelfde jaar op 28 december speelt de band, samen met een andere locale band, op het traditionele ‘Old Veur Nije’, georganiseerd door de Vereeniging in de Lutte. Het wordt een enerverend optreden en een succesvolle avond.

Al snel breidt de band hun jachtgebied uit. In 2014 naar o.a. Denekamp (Eetcafé De Musketier), De Lutte (Eetcafé Plexat), Apeldoorn (een besloten huwelijksfeest) en in 2015 komen daar Tubbergen (Oranjedagen/Koningsdag) en Oldenzaal (De Bestemming, Anno Nu, Markt 19) bij tijdens de ‘Time For Action’ voorjaarstournee en de ‘Breeze and Open Mind’ najaarstour.
Het voorjaar daarna doen ze hetzelfde rondje nog eens maar dan worden Vasse (King Pop) en Losser (Café ’t Wiefke) aan de lijst van populaire venues toegevoegd als de ‘Act Now’ voorjaarstour 2016.

In de lente van 2016 investeert de band in een digitale mixer. Een Mackie DL32R. Hiermee kan de band volledig ‘in-ear’ repeteren en optreden en in de na-zomer beleeft het gezelschap de ‘Crazy’ najaarstour waarin o.a. een 3-tal besloten feesten, waaronder een optreden in muziektempel Metropool in Hengelo zijn opgenomen. Ook komt Deurningen (Eetcafé Pelle’s) aan bod. De gehele geschiedenis kun je nalopen onder de kop ‘Posts‘.

In de loop van de jaren heeft de band naast de optredens verschillende demo’s opgenomen. Alles wordt in eigen beheer gedaan. Gelukkig beschikken 2 bandleden over een perfecte ruimte en de juiste apparatuur om geluidsopnames te maken. Een ander neemt het mixen voor zijn rekening. De mastering van de opnames wordt door een externe partij verzorgd. Het resultaat is te beluisteren op de pagina ‘Music‘ of op de SoundCloud pagina van DISORDER.